طرح صیانت از فضای مجازی در دستور کار مجلس قرار گرفت
به گزارش خبر ایرنا، بررسی درخواست عدهای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسانهای اجتماعی طبق اصل (۸۵) قانون اساسی، در دستور کار روز یکشنبه ۲۷ تیرماه صحن علنی مجلس شورای اسلامی بود.
به نقل از ایسنا، 48 کسب و کار دیجیتال، در بیانیهای با ابراز مخالفت با طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی، درخواست تجدید نظر در رابطه با مطرح شدن این طرح در مجلس و توقف آن را کردند.
در قسمتی از متن این بیانیه آمده است که «طرحی که این روزها با نام حمایت از حقوق کاربران در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است، کسب و کارهای آنلاین را هم در کنار مردم نگران کرده است.
طرح صیانت از فضای مجازی اشکالات متعددی دارد که در روزهای اخیر توسط کارشناسان مختلف بیان و بررسی شده و ما لازم میدانیم که تاکید کنیم این طرح قطعا به نفع کسب و کارهای اینترنتی ایرانی نیست و تدوینکنندگان آن بدانند صدمات و خسارات این طرح به کسب و کارهای بومی، به مراتب بیشتر از کمک به آنهاست.
محدودسازی سرویسدهندگان خارجی و مسدود کردن آنها به هیچ وجه به کسب و کارهای ایرانی کمک نمیکند.
مهمترین حمایتی که دولت و نهادهای سیاستگذار میتوانند از کسب و کارهای ایرانی داشته باشند، کاهش دخالتها و رفع دهها مجوز و محدودیت غیرضروری است که هر روز بر ما تحمیل میشود.
این طرح در دستور کار جلسه علنی مجلس است و حتما طی روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی این طرح را بررسی خواهند کرد.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس با بیان اینکه پیام رسانهای خارجی به رغم فعالیت در کشور هیچگونه تعهدی به قوانین جمهوری اسلامی ندارند، گفت: هیچ ضابطه مشخصی برای نظارت بر پیام رسانهای خارجی تعریف نشده و طرح نمایندگان به دنبال محدودسازی نیست بلکه در پی ضابطه مند کردن پیام رسانها و پلتفرمهای خارجی است.
نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی یادآورشد: در این طرح از پیام رسانهای داخلی و حقوق کاربران آنها محافظت خواهد شد و حریم خصوصی کاربران دچار آسیب نمیشود.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه اگر دادهها و اطلاعات در پیام رسانهای خارجی دچار آسیب شوند، گفت: در این طرح ظرفیت قانونی فراهم شده که اگر حریم خصوصی کاربر دچار مشکل شد، فضا برای شکایت و احقاق حق وی فراهم باشد.
به گزارش ایرنا بر اساس ماده یک این طرح، همه پیام رسانهای داخلی و خارجی باید مجوز فعالیت در ایران را دریافت کنند و متعهد به رعایت تکالیف و الزامات شوند. سرویسدهندگانی که به این الزامات تن ندهند طبق ماده ۲۷ این طرح فیلتر و مسدود خواهند شد.
- ۰۰/۰۵/۰۴
احسنت
طرح خوبیه
درسته یه کسب و کارهایی آسیب میبینند، اما آسیبی که الان مردم و کشور و امنیت ایران در معرضش هست خیلی بیشتر و بزرگ تره
مطمنا این طرح نگاه به آینده داره، نه همین امروز